Skip to main content

Calamiteiten

Bereikbaarheid

De receptie van landgoed De Stille Wille is 24 uur per dag telefonisch bereikbaar: (013) 513 17 22
 
Zorg ervoor dat te allen tijde uw SW-nummer duidelijk zichtbaar is vanaf de straat, aangezien de SW-nummering op het landgoed gevolgd wordt door de gealarmeerde diensten!
 
Volg bij calamiteiten de aanwijzingen op van medewerkers van Stille Wille Brabant B.V. en/of de politie, brandweer en ambulancepersoneel.  

Onwel of circulatiestilstand: bel 112 en gebruik het AED-apparaat

Plattegrond_locaties_AED_apparaten.jpgHulpsysteem "HartslagNu"

Wanneer iemand onwel wordt en mogelijk een acute circulatiestilstand heeft, is snelle hulp van levensbelang. Harslag.Nu is een hulpsysteem dat ervoor zorgt dat vrijwilligers snel ter plaatse kunnen zijn om iemand te reanimeren, todat de ambulance arriveert. Als vrijwilligers gebruik maken van een Automatische Externe Defilibrator (AED), is de overlevingskans nog groter. Het apparaat geeft het slachtoffer zo nodig een stroomstoot die de circulatie kan herstellen.

Korte beschrijving van werkwijze Hartslag.Nu

Alarmering 112

Iemand wordt onwel en omstanders bellen direct alarmnummer 112. De meldkamer schakelt dan gelijk de ambulancedienst in om naar het slachtoffer toe te gaan. Bovendien probeert de centralist in te schatten of er sprake is van een acute circulatiestilstand. In dat geval worden ook gelijk reanimators en AED-bedieners van Hartslag.Nu gealarmeerd. In sommige gevallen worden ook nog politie en brandweer gewaarschuwd.

Alarmering als reanimators

Bij vermoeden van een acute circulatiestilstand verzendt de meldkamer alarmeringsbericht via SMS en de HSN-app naar alle HSN-vrijwilligers die zich op dat moment het dichtst bij het slachtoffer bevinden. Zij worden opgeroepen om zich direct naar het slachtoffer te begeven om te gaan reanimeren.

Alarmering als AED-bedieners

HSN-vrijwilligers die zich iets verder weg bevinden, krijgen een oproep om zo snel mogelijk een AED te gaan halen en zich daarmee naar het slachtoffer te begeven. Zodra die ter plaatse zijn wordt de AED aangesloten om het hartritme van het slachtoffer weer goed te krijgen.

HSN-vrijwilligers reageren

Gealarmeerde HSN-vrijwillgers melden gelijk via een reactie op de SMS of app of zij in staat zijn om te reageren op de oproep. Via de app krijgen zij bovendien een routebeschrijving naar het slachtoffer. Wanneer er voldoende HSN-vrijwilligers via sms of app de notificatie hebben geaccepteerd, krijgen de overige vrijwilligers via sms of de app een bericht dat zij niet hoeven te gaan, omdat er voldoende hulpverlening actief is.

First Responder Team

Op het landgoed bevindt zich een First Responder Team, waarvan de leden in een Whatsapp groep zitten en ook lid zijn van het landelijke netwerk HartslagNu.nl. Zij kunnen op deze website inloggen, hebben toegang tot de locatiekaart AED's in mijn omgeving/buurt en kunnen optreden o.a. als HSN-vrijwilliger.

Interesse om lid te worden van het First Responder Team en/of HSN-vrijwilliger te worden?

Neem dan contact op met Rinus Corré en mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.